• Groot en uniek assortiment
  • Snelle verzendingen binnen heel Europa
  • Uw specialist in exotische planten en bomen
Groot en uniek assortiment
Snelle verzendingen binnen heel Europa
Uw specialist in exotische planten en bomen
Trachycarpus ukhrulensis

Trachycarpus ukhrulensis - pot 7 x 7 cm

Deze fantastische nieuwe Trachycarpus soort is niet lang geleden ontdekt op de hooggelegen gebieden in de Himalaya bij het grensgebied van Birma ter hoogte van Nagaland en Manipur in India.
Er zijn minstens 7 afzonderlijke populaties, die in...Lees meer

Informatie: Gewicht: 0,700 KG
Artikelnummer: 1821
Levering:
 

Productomschrijving

Deze fantastische nieuwe Trachycarpus soort is niet lang geleden ontdekt op de hooggelegen gebieden in de Himalaya bij het grensgebied van Birma ter hoogte van Nagaland en Manipur in India.
Er zijn minstens 7 afzonderlijke populaties, die in een afgelegen gebied groeien waar de toegang bijna onmogelijk is voor westerlingen. 
Deze winterharde palmboom heeft een rechte, kale stam van ongeveer 15 meter hoog en is ook bekend onder de naam Trachycarpus sp. Naga hills en Trachycarpus sp. Manipur.

De Trachycarpus ukhrulensis is nauw verwant aan de Trachycarpus princeps, Trachycarpus takil en Trachycarpus oreophilus. Wanneer de plant nog jong is kruipt het nogal en heeft het opvallende dikke, grijsgroene bladeren op langwerpige bladstengels. De kenmerkende witte kleur van de onderkant van de bladeren is zichtbaar, zodra de volwassen bladeren ontwikkelen. Deze palmboom is zeer vorstbestendig, groter dan de Trachycarpus fortunei en heeft indrukwekkende witte onderkanten aan de bladeren en het ziet er dan ook naar uit dat dit een van de beste palmen voor de toekomst is.

Een top Trachycarpus!
Pot 7 x 7 cm
Groenblijvend
Winterhardheid (volle grond) Beschermen vanaf -13°C
Bewatering Regelmatig water geven
Standplaats Lichte schaduw/zon
Synoniemen Sp. Manipur & sp Naga Hills
Verzendgewicht 0,7 kg