• Groot en uniek assortiment
  • Snelle verzendingen binnen heel Europa
  • Uw specialist in exotische planten en bomen
Groot en uniek assortiment
Snelle verzendingen binnen heel Europa
Uw specialist in exotische planten en bomen
Home keyboard_arrow_right Varens keyboard_arrow_right Dicksonia antarctica

Dicksonia antarctica

Weergave:

Over Dicksonia antarctica (Tasmaanse boomvaren)

Dicksonia antarctica, ook wel bekend als Tasmaanse boomvaren of zachte boomvaren. Deze prachtige varen op stam is afkomstig uit Australië en Tasmanië. In tegenstelling tot wat soms gezegd wordt, komt Dicksonia antarctica niet uit Nieuw-Zeeland.

De Tasmaanse boomvaren is de populairste boomvaren doordat deze een van de meest winterharde boomvarens is. Hij wordt daarom veel gekweekt in gematigde zones, zoals in Nederland. Hij past goed in een beschutte tuin. Tasmaanse boomvarens kunnen ook in huis geplaatst worden, mits deze goed vochtig gehouden wordt.

 

Kenmerken van Dicksonia antarctica

Dicksonia antarctica is te herkennen aan de massieve roodbruine tot donker bruine stam die tot wel 5 meter kan worden. De bladeren kunnen bij optimale groei tot 4 meter worden, maar worden in ons klimaat ongeveer de helft daarvan. Het blad is lancetvormig, dubbel geveerd, met behaarde bladstelen.
 

Verzorgings- onderhoudstips voor de Dicksonia antarctica

Deze boomvaren kan goed tegen zon, mits het groeipunt en stam vochtig gehouden worden. Hij zal het beste groeien in de halfschaduw waar veel vocht is. De Dicksonia antarctica kan ongeveer 10 graden vorst hebben voor korte duur; het beste kun je de stam en het groeipunt vanaf -5C beschermen. Plaats ze, indien dit mogelijk is, zoveel mogelijk uit de wind. Zorg voor goed drainerende grond, zoals palmengrond
 

Het beschermen van Dicksonia Antarctica

Gebruik voldoende synthetisch klimaatdoek voor het beschermen van een Dicksonia antarctica. Vergeet ook niet om de kruin te beschermen. Breng een goede mulchlaag aan rondom de stam. Dek deze mulchlaag af met een wortelbeschermer. Vervolgens kan het geheel afgedekt worden met winterbescherming, dekens, rietmatten, kokosdoeken of andere materialen die ademen.

 

Dicksonia antarctica maten en alternatieven.

Dicksonia antarctica bieden wij in bijna alle maten. Het assortiment begint met stamloze varens en eindigt bij stammen van meer dan 2 meter. Daarnaast krijgen wij vaak één week per jaar kale stammen binnen. Deze zijn beperkt verkrijgbaar.

Naast Dicksonia antarctica zijn er meer boomvarens beschikbaar. Er zijn talloze Dicksonia en Cyathea varianten beschikbaar. Zo hebben wij met regelmaat Dicksonia fibrosa, Dicksonia lanata, Dicksonia sellowiana en Dicksonia squarrosa beschikbaar. Daarnaast hebben wij vaak de Cyathea medullaris, Cyathea australis, Cyathea tomentosissima en de Cyathea cooperii beschikbaar.
 

Dicksonia antarctica bestellen bij MyPalmShop.

Dicksonia antarctica wordt meestal binnen 2-3 werkdagen bij u geleverd. Kleinere maten zullen per pakket bij u gebracht worden. U krijgt hier een track en trace van. Boomvarens met de vermelding [pallet] worden op een pallet bij u bezorgd. In beide gevallen worden de planten zorgvuldig verpakt; het verpakken gebeurd pas vlak voor het uitzenden van uw bestelling, zodat uw varens zo kort mogelijk in een pakket zullen zitten. Ze krijgen verzorging voordat ze verzonden worden, waardoor ze meerdere dagen in een pakket kunnen doorbrengen zonder schade.

Voor advies kunt u ons een mail sturen naar info@mypalmshop.com of u kunt telefonsch contact opnemen. 


Laatst bekeken producten