• Groot en uniek assortiment
  • Snelle verzendingen binnen heel Europa
  • Uw specialist in exotische planten en bomen
Groot en uniek assortiment
Snelle verzendingen binnen heel Europa
Uw specialist in exotische planten en bomen
Citrus aurantiifolia Lime Verde

Citrus aurantifolia Lime Verde - pot Ø 30 cm

Deze limoenboom is een heerlijk geurende plant op uw terras of in uw tuin. De zoete geur van het blad en de bloesem van de limoen verraden welke vruchtzetting er weldra zal verschijnen. In het geval van deze Citrus zijn het kleine groene ronde...Lees meer

Informatie: Gewicht: 25,500 KG
Artikelnummer: 9396
Levering:
 

Productomschrijving

Deze limoenboom is een heerlijk geurende plant op uw terras of in uw tuin. De zoete geur van het blad en de bloesem van de limoen verraden welke vruchtzetting er weldra zal verschijnen. In het geval van deze Citrus zijn het kleine groene ronde vruchten die het formaat van een mandarijn hebben. De vrucht van de Citrus aurantifolia is zo te eten en smaakt heerlijk fris, deze is voor mixdranken etc. goed te gebruiken. In het voorjaar mag de limoen weer naar buiten, doe dit nadat er zeker geen kans meer is op vorst. Nu mag ook het water geven weer opgevoerd worden, maar houdt deze matig (niet overdreven veel geven).

Groeien scheuten te lang naar uw zin dan de citrus terugsnoeien in de herfst. Zo houdt u een gewenste vorm. In de winter de citrusplant op een zo licht mogelijke plaats vorstvrij laten overwinteren. In de winter weinig water geven, eenmaal per maand is voldoende. Geen bemesting meer.
Winterhardheid zone 11 (+2ºC).
Nederlandse naam Limoenboom
Totale hoogte 100-120 cm
Pot Ø 30 cm
Groenblijvend
Winterhardheid (volle grond) Beschermen vanaf -0°C
Bewatering Houdt van droogte
Standplaats Lichte schaduw/zon
Eetbaar
Verzendgewicht 25 kg