• Groot en uniek assortiment
  • Snelle verzendingen binnen heel Europa
  • Uw specialist in exotische planten en bomen
Groot en uniek assortiment
Snelle verzendingen binnen heel Europa
Uw specialist in exotische planten en bomen
Agave shrevei subsp. matapensis

Agave shrevei subsp. matapensis - pot Ø 24 cm

Agave shrevei subsp. matapensis is een fascinerende en opvallende succulente plant die behoort tot het geslacht Agave. Deze ondersoort is inheems in de droge en rotsachtige gebieden van Mexico en wordt gewaardeerd om zijn unieke kenmerken en...Lees meer

Informatie: Gewicht: 7,500 KG
Artikelnummer: 9478
Levering:
 

Productomschrijving

Agave shrevei subsp. matapensis is een fascinerende en opvallende succulente plant die behoort tot het geslacht Agave. Deze ondersoort is inheems in de droge en rotsachtige gebieden van Mexico en wordt gewaardeerd om zijn unieke kenmerken en aanpassingsvermogen aan droge omgevingen.

Deze agavesoort heeft een rozetvormige groeiwijze met vlezige, grijsgroene bladeren die dik en stijf zijn. De bladeren hebben vaak een opvallende, lichtere lijn langs de randen, wat een decoratief element toevoegt aan de plant. Agave shrevei subsp. matapensis kan indrukwekkende afmetingen bereiken, met bladeren die tot 1 meter lang kunnen worden.

Deze succulente plant gedijt goed in zonnige en droge omgevingen en is bijzonder goed aangepast aan de hitte en droogte van woestijnachtige klimaten. De Agave shrevei subsp. matapensis vereist weinig onderhoud en kan goed groeien in grond met weinig voedingsstoffen. Het is een populaire keuze voor rotstuinen, xeriscapetuinen en landschapsontwerpen vanwege zijn opvallende uiterlijk en droogtetolerantie.

Deze agave heeft geen directe culinaire of medicinale toepassingen, maar wordt vooral gewaardeerd vanwege zijn decoratieve waarde en wordt gebruikt in tuinontwerpen om visuele aantrekkingskracht en textuur toe te voegen aan de buitenomgeving.

Met zijn unieke kenmerken en aanpassingsvermogen blijft de Agave shrevei subsp. matapensis een boeiend element in de wereld van de tuinarchitectuur en woestijnlandschappen. Deze succulente plant voegt een vleugje exotisme en prachtige schoonheid toe aan tuinen en buitenruimtes en wordt vaak gewaardeerd door liefhebbers van opvallende planten.
Totale hoogte 45+ cm
Pot Ø 24 cm
Groenblijvend
Winterhardheid (volle grond) Beschermen vanaf -0°C
Bewatering Houdt van droogte
Standplaats Zonnig
Geschikt voor binnen
Verzendgewicht 7,5 kg