• Groot en uniek assortiment
  • Snelle verzendingen binnen heel Europa
  • Uw specialist in exotische planten en bomen
Groot en uniek assortiment
Snelle verzendingen binnen heel Europa
Uw specialist in exotische planten en bomen
Trithrinax campestris

Trithrinax campestris - totale hoogte 40-60 cm - pot Ø 28 cm

Deze prachtige palmboom uit Argentinië en Uruguay kan tegen strenge kou en harde wind. Gevestigde volwassen palmen hebben -17C zonder schade overleefd, maar wij raden altijd aan om bij strenge omstandigheden voor bescherming te zorgen. Het is...Lees meer

Informatie: Gewicht: 17,000 KG
Artikelnummer: 8912
Levering:
 

Productomschrijving

Deze prachtige palmboom uit Argentinië en Uruguay kan tegen strenge kou en harde wind. Gevestigde volwassen palmen hebben -17C zonder schade overleefd, maar wij raden altijd aan om bij strenge omstandigheden voor bescherming te zorgen. Het is een meerstammige palmboom (heel zelden ook enkelstammig) en kan tot 5 meter hoog worden.

De Trithrinax campestris heeft enorme stekels aan het uiteinde van de bladeren en op de stam. Heeft een kroon van stijve handvormige bladeren, die zilverblauw aan de bovenkant en grijsgroen aan de onderkant zijn. De stam is stekelachtig en is bedekt met een vezel dat op jute lijkt. In zijn oorspronkelijke omgeving groeit de Trithrinax campestris in droge, dorre bergen, waar het miljoenenpopulaties vormt, en lange periodes van droogte en extreme hitte in de zomer en koude temperaturen in de winter weerstaat.

De Trithrinax campestris heeft al bewezen een zeer dankbare tuinplant in delen van Noord Europa te zijn, maar het blijft altijd een moeilijk te vinden palm, omdat het een palm is die zeer langzaam groeit.

De enige manier om aan een grote plant te komen is er een te importeren!
Totale hoogte 40-60 cm
Pot Ø 28 cm
Groenblijvend
Winterhardheid Beschermen vanaf -13°C
Bewatering Houdt van droogte
Standplaats Zonnig
Verzendgewicht 17 kg