• Groot en uniek assortiment
  • Snelle verzendingen binnen heel Europa
  • Uw specialist in exotische planten en bomen
Groot en uniek assortiment
Snelle verzendingen binnen heel Europa
Uw specialist in exotische planten en bomen
Rosal banksiae

Rosa banksiae - pot Ø 22 cm

Rosa banksiae, ook bekend als de Lady Banks Rose of Banksia-rozen, is een prachtige en geurige klimroos die bekend staat om zijn overvloedige, witte of gele bloemen en sierlijke groeiwijze. Deze roos is vernoemd naar de Britse botanist Sir...Lees meer

Informatie: Gewicht: 5,400 KG
Artikelnummer: 9388
Levering:
 

Productomschrijving

Rosa banksiae, ook bekend als de Lady Banks Rose of Banksia-rozen, is een prachtige en geurige klimroos die bekend staat om zijn overvloedige, witte of gele bloemen en sierlijke groeiwijze. Deze roos is vernoemd naar de Britse botanist Sir Joseph Banks en is afkomstig uit China.

De Rosa banksiae is een bladverliezende klimplant met slanke, flexibele takken die zich met gemak langs hekken, muren of bogen laten leiden. Deze roos is vooral geliefd om zijn weelderige bloei in het voorjaar. De kleine, dubbele bloemen vormen dichte trossen en kunnen variëren van zuiver wit tot lichtgeel. Ze hebben een heerlijke, zoete geur die tuinen en buitenruimtes opfleurt.

De Lady Banks Rose gedijt goed in warme klimaten en heeft over het algemeen weinig last van ziektes en plagen. Het is een populaire keuze voor het decoreren van tuinpergola's en het creëren van schaduwrijke tunnels van bloemen. De Rosa banksiae kan een opvallende aanvulling zijn in zowel formele als informele tuinontwerpen.

Vanwege de weelderige groei en de heerlijke geur van de bloemen wordt de Rosa banksiae vaak geassocieerd met romantiek en wordt hij vaak gebruikt in bruidsboeketten en andere decoratieve arrangementen.

Deze klimroos belichaamt de schoonheid en charme van de natuur en is een welkome aanvulling in de wereld van de tuinarchitectuur en het tuinontwerp. De Lady Banks' Rose voegt een vleugje romantiek en geurige pracht toe aan tuinen en buitenruimtes en wordt vaak gekoesterd door liefhebbers van prachtige bloemen.

Totale hoogte 130+ cm
Pot Ø 22 cm
Groenblijvend
Winterhardheid Beschermen vanaf -7°C
Bewatering Regelmatig water geven
Standplaats Lichte schaduw/zon
Verzendgewicht 5,4 kg