• Groot en uniek assortiment
  • Snelle verzendingen binnen heel Europa
  • Uw specialist in exotische planten en bomen
Groot en uniek assortiment
Snelle verzendingen binnen heel Europa
Uw specialist in exotische planten en bomen
Fargesia rufa

Fargesia rufa - pot 10 ltr

Fargesia rufa is een populaire, niet woekerende, wintergroene en winterharde bamboe. De rufa staat bekend om zijn prachtige kleuren, helder groene bladeren gecombineerd met de donkere stengels.  Naast de prachtige kleuren combinatie is de...Lees meer

Informatie: Gewicht: 12,500 KG
Artikelnummer: 8476
Levering:
 

Productomschrijving

Fargesia rufa is een populaire, niet woekerende, wintergroene en winterharde bamboe. De rufa staat bekend om zijn prachtige kleuren, helder groene bladeren gecombineerd met de donkere stengels.  Naast de prachtige kleuren combinatie is de groeiwijze ook zeker bijzonder. Doordat de bamboe wat gaat overhangen maar compact groeit als het groter wordt, zorgt dat voor een mooie bossige groeiwijze. De maximale hoogte is zo’n 2 meter hoog en groeit voornamelijk breeduit. Door de brede groeiwijze is de bamboe makkelijk om als haag te gebruiken. Het snoeien stimuleert de groei zodat het breder en compacter groeit. Tijdens de groei van de nieuwe scheuten, ontstaan er ook opvallende rode schutbladeren.

Fargesia rufa kan in allerlei grondsoorten geplaatst worden, alleen moet bij klei- of leemgrond voor een goede afwatering gezorgd worden. De grond mag wel wat vochtig zijn. Stikstof of organische mest doet de Fargesia ook goed, vermijd daarbij het gebruik van kunstmest. Kunstmest zorgt er namelijk voor dat de bamboe te snel de hoogte in gaat, wat hem kwetsbaar en minder sterk maakt. Organische mest of stikstof werken daarom veel beter.
Deze bamboe is ook niet kieskeurig of het in de schaduw of zon staat. Beide plekken werken voor de Fargesia rufa, wat hem bijzonder makkelijk maakt.

Het is mogelijk om deze bamboe in een pot te bewaren, maar dan moet er wel voor gezorgd worden dat de pot voldoende water krijgt. Er moet daarnaast gezorgd worden dat het overtollige water weg kan lopen. Let vooral goed op bij warm weer met veel wind, aangezien de bamboe dan sneller uitdroogt.

Kortom, Fargesia rufa heeft alle belangrijke aspecten om perfect in uw tuin te passen. Doordat de bamboe wintergroen blijft en winterhard is, overleeft het makkelijk en mooi de winter. Het is een niet woekerende en sterke bamboe die u dus overal kunt planten zonder problemen. De groeiwijze is bijzonder en relatief snel, wat helpt om uw tuin snel een karakteristiek uiterlijk te geven. Kortom: deze bamboe is geschikt voor elke tuin.


Kleur halmen: Groen
Maximale hoogte: +/- 250-300 cm
Groeivorm: Bossig
Plaats: Zonnig/halfschaduw
Woekerend: Nee
Geschikt voor een haag: Ja, zeer goed.
Wintergroen: Ja
Totale hoogte 120+ cm
Pot 10 ltr
Planten per lopende meter 1-2
Planten per m² 3-5
Groenblijvend
Winterhardheid (volle grond) Volledig winterhard
Bewatering Regelmatig water geven
Standplaats Lichte schaduw/zon
Verzendgewicht 14,5 kg
€