• Groot en uniek assortiment
  • Snelle verzendingen binnen heel Europa
  • Uw specialist in exotische planten en bomen
Groot en uniek assortiment
Snelle verzendingen binnen heel Europa
Uw specialist in exotische planten en bomen
Home keyboard_arrow_right Bamboe en grassen keyboard_arrow_right Fargesia rufa - totale hoogte 40-70 cm - pot 2 ltr

Fargesia rufa - totale hoogte 40-70 cm - pot 2 ltr

Fargesia rufa - totale hoogte 40-70 cm - pot 2 ltr

Deze zeer sterke bamboe is prima geschikt wanneer je op zoek bent naar een niet woekerende bamboe. Fargesia rufa is namelijk een polvormende bamboe, waardoor hij niet door uw tuin gaat 'wandele...

Artikelnummer

2307 

Gewicht   

2,000 KG

Deze zeer sterke bamboe is prima geschikt wanneer je op zoek bent naar een niet woekerende bamboe. Fargesia rufa is namelijk een polvormende bamboe, waardoor hij niet door uw tuin gaat 'wandelen'.

Fargesia rufa is een prachtige bamboe die goed geschikt is als haag. Hij is namelijk wintergroen en winterhard, waardoor hij het hele jaar goed blijft. Daarnaast blijft hij mooi compact en groeit hij sneller dan veel andere Fargesia soorten. Bovendien kan Fargesia rufa goed tegen snoeien. Sterker nog, wanneer u de Fargesia snoeit, bevordert u zijn groei. Normaliter duurt het ongeveer 3 jaar voordat een kleine bamboehaag een dichte en groenblijvende haag wordt. Deze bamboe maakt bovendien veel scheuten. Opvallend zijn de rode schutbladeren tijdens de groei van de jaarlijks nieuwe scheuten.

Fargesia rufa kan in allerlei grondsoorten geplaatst worden, alleen moet bij klei- of leemgrond voor een goede afwatering gezorgd worden. De grond mag wel wat vochtig zijn. Stikstof of organische mest doet de Fargesia ook goed, vermijd daarbij het gebruik van kunstmest. Kunstmest zorgt er namelijk voor dat de bamboe te snel de hoogte in gaat, wat hem kwetsbaar en minder sterk maakt. Organische mest of stikstof werken daarom veel beter.

Deze bamboe is ook niet kieskeurig of het in de schaduw of zon staat. Beide plekken werken voor de Fargesia rufa, wat hem bijzonder makkelijk maakt.

Het is mogelijk om deze bamboe in een pot te bewaren, maar dan moet er wel voor gezorgd worden dat de pot voldoende water krijgt. Er moet daarnaast gezorgd worden dat het overtollige water weg kan lopen. Let vooral goed op bij warm weer met veel wind, aangezien de bamboe dan sneller uitdroogt.

Informatie

Totale hoogte
40-70 cm
Pot
2 ltr
Overige opmerkingen
4-6 stengels
Winterhardheid
Volledig winterhard
Bewatering
Regelmatig water geven
Standplaats
Lichte schaduw/zon
Verzendgewicht
2 kg
Laatst bekeken producten
€ 6.90