• Groot en uniek assortiment
  • Snelle verzendingen binnen heel Europa
  • Uw specialist in exotische planten en bomen
Groot en uniek assortiment
Snelle verzendingen binnen heel Europa
Uw specialist in exotische planten en bomen
Clerodendrum thomsoniae

Clerodendrum thomsoniae - pot Ø 20 cm

Clerodendrum thomsoniae, ook bekend als de klimmende klerodendrum of bonte klimplant, is een sierlijke en aantrekkelijke klimplant die afkomstig is uit West-Afrika. Deze plant staat bekend om zijn opvallende, witte bloemen en aantrekkelijke,...Lees meer

Informatie: Gewicht: 4,400 KG
Artikelnummer: 9389
Levering:
 

Productomschrijving

Clerodendrum thomsoniae, ook bekend als de klimmende klerodendrum of bonte klimplant, is een sierlijke en aantrekkelijke klimplant die afkomstig is uit West-Afrika. Deze plant staat bekend om zijn opvallende, witte bloemen en aantrekkelijke, bonte bladeren, en is een populaire keuze voor tuinen en buitenruimtes.

De Clerodendrum thomsoniae is een groenblijvende klimplant met donkergroene bladeren die contrasteren met de opvallende witte bloemen. Deze bloemen hebben een karakteristieke, buisvormige vorm en worden omgeven door helderrode schutbladeren, wat bijdraagt aan hun visuele aantrekkingskracht. De bloemen verschijnen in clusters en hebben een aangename geur, waardoor ze een welkome toevoeging zijn aan tuinen en patio's.

De klimmende klerodendrum gedijt goed in warme en vochtige klimaten en kan langs hekken, muren of pergola's groeien. Het is een uitstekende keuze voor het creëren van schaduw en privacy in de buitenruimte. De plant is relatief gemakkelijk te verzorgen en vereist een regelmatige snoei om zijn groei te beheersen.

Clerodendrum thomsoniae wordt vaak gewaardeerd vanwege zijn sierlijke uitstraling en wordt gebruikt in tuinontwerpen om visuele interesse en kleur toe te voegen aan buitenruimtes. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van tuinieren en landschapsarchitectuur, en de aantrekkelijke bloemen maken het tot een favoriet bij bijen en vlinders.

Met zijn opvallende bloemen en bonte bladeren blijft de Clerodendrum thomsoniae een prachtige aanvulling in de wereld van tuinarchitectuur en tuinontwerp. Deze klimplant voegt een vleugje elegantie en kleur toe aan tuinen en buitenruimtes en wordt vaak gekoesterd door liefhebbers van prachtige planten.

Totale hoogte 140+ cm
Pot Ø 20 cm
Groenblijvend
Winterhardheid Kamerplant
Bewatering Goed vochtig houden
Standplaats Zonnig
Verzendgewicht 4,4 kg