• Groot en uniek assortiment
  • Snelle verzendingen binnen heel Europa
  • Uw specialist in exotische planten en bomen
Groot en uniek assortiment
Snelle verzendingen binnen heel Europa
Uw specialist in exotische planten en bomen
Citrus meyeri

Citrus meyeri - pot Ø 24 cm

Citrus meyeri, ook wel bekend als de Meyer-citroen, is een bijzondere citroenvariëteit die geliefd is om zijn zoete en sappige vruchtvlees en aromatische geur. Deze citroensoort is vernoemd naar de Amerikaanse landbouwkundige Frank N....Lees meer

Informatie: Gewicht: 12,000 KG
Artikelnummer: 9403
Levering:
 

Productomschrijving

Citrus meyeri, ook wel bekend als de Meyer-citroen, is een bijzondere citroenvariëteit die geliefd is om zijn zoete en sappige vruchtvlees en aromatische geur. Deze citroensoort is vernoemd naar de Amerikaanse landbouwkundige Frank N. Meyer, die de plant in het begin van de 20e eeuw introduceerde in de Verenigde Staten.

De Meyer-citroenboom heeft een compacte groeivorm en glanzende, donkergroene bladeren. Het onderscheidende kenmerk van deze citroen zijn de ronde tot ovale vruchten met een gladde, dunne schil die in kleur variëren van geel tot oranje. Het vruchtvlees van de Meyer-citroen is minder zuur dan dat van de gewone citroen, en het heeft eerder een zoete en licht kruidige smaak die doet denken aan mandarijnen of sinaasappels.

De Meyer-citroen is geliefd bij koks en thuisbakkers vanwege zijn unieke smaakprofiel. De zoete citroen is uitermate geschikt voor het maken van limonade, cocktails, marinades, en desserts zoals citroentaart en sorbet. Het is een veelzijdig ingrediënt dat een vleugje frisheid en zoetheid toevoegt aan gerechten.

Deze citroen heeft niet alleen culinaire waarde, maar wordt ook gewaardeerd in de wereld van de tuinbouw en landschapsarchitectuur vanwege zijn esthetische waarde. De Meyer-citroenboom gedijt goed in potcultuur en is populair als sierplant op terrassen en in tuinen.

Citrus meyeri, met zijn bijzondere smaak en gebruiksmogelijkheden, blijft een favoriet onder citrus liefhebbers en koks over de hele wereld. Het is een heerlijk ingrediënt in de keuken en een prachtige aanvulling op tuinen en binnenruimtes.

Totale hoogte 80-100 cm
Stammaat 20-30 cm
Pot Ø 24 cm
Groenblijvend
Winterhardheid (volle grond) Beschermen vanaf -0°C
Bewatering Regelmatig water geven
Standplaats Zonnig
Geschikt voor binnen
Eetbaar
Verzendgewicht 12 kg