• Groot en uniek assortiment
  • Snelle verzendingen binnen heel Europa
  • Uw specialist in exotische planten en bomen
Groot en uniek assortiment
Snelle verzendingen binnen heel Europa
Uw specialist in exotische planten en bomen
Citrus aurantium Bizarria

Citrus aurantium Bizarria - pot Ø 24 cm

Citrus aurantium Bizarria is een fascinerende citrussoort die gewaardeerd wordt om zijn ongewone en opvallende uiterlijk. Deze variëteit is nauw verwant aan de klassieke bittere sinaasappel (Citrus aurantium), maar heeft enkele unieke...Lees meer

Informatie: Gewicht: 12,000 KG
Artikelnummer: 9398
Levering:
 

Productomschrijving

Citrus aurantium Bizarria is een fascinerende citrussoort die gewaardeerd wordt om zijn ongewone en opvallende uiterlijk. Deze variëteit is nauw verwant aan de klassieke bittere sinaasappel (Citrus aurantium), maar heeft enkele unieke kenmerken door genetische mutaties.

Bizarria valt vooral op door zijn bijzondere vruchten. In tegenstelling tot de typische oranje vruchten van de bittere sinaasappel hebben de vruchten van Bizarria een opvallende tweekleurige schil. Eén kant van de vrucht is oranje, terwijl de andere kant groen of geelachtig is. Dit bijzondere uiterlijk geeft de plant zijn naam Bizarria.

De vruchten van de Citrus aurantium Bizarria zijn meestal niet bedoeld voor consumptie omdat ze een bittere smaak hebben, vergelijkbaar met de klassieke bittere sinaasappel. In plaats daarvan wordt de plant vaak gekweekt voor de decoratieve waarde en de unieke vruchten. Bizarria is een populaire keuze voor siertuinen en als blikvanger op patio's en terrassen.

De verzorging van Bizarria is over het algemeen vergelijkbaar met die van andere citrusplanten. Hij heeft veel zonlicht, regelmatig water en goed doorlatende grond nodig. Regelmatig snoeien kan helpen om de plant in vorm te houden en de groei te stimuleren.

Over het algemeen is Citrus aurantium Bizarria een opmerkelijke en bijzondere citrussoort die wordt bewonderd om zijn opvallende verschijning en sierwaarde. Hij geeft een fascinerend tintje aan tuinen en interieurs en is een gespreksonderwerp voor iedereen die zijn unieke vruchten bewondert.
Totale hoogte 80+ cm
Stammaat 30+ cm
Pot Ø 24 cm
Groenblijvend
Winterhardheid (volle grond) Beschermen vanaf -0°C
Bewatering Regelmatig water geven
Standplaats Zonnig
Eetbaar
Verzendgewicht 12 kg