• Groot en uniek assortiment
  • Snelle verzendingen binnen heel Europa
  • Uw specialist in exotische planten en bomen
Groot en uniek assortiment
Snelle verzendingen binnen heel Europa
Uw specialist in exotische planten en bomen
Citrus aurantium

Citrus aurantium - pot Ø 50 cm [pallet]

Citrus aurantium, ook wel bekend als de bittere sinaasappel of zure sinaasappel, is een citrusboom die wijdverspreid voorkomt in subtropische en tropische gebieden over de hele wereld. Deze boom staat bekend om zijn bijzondere vruchten, die...Lees meer

Informatie: Gewicht: 125,000 KG
Artikelnummer: 9397
Levering:
 

Productomschrijving

Citrus aurantium, ook wel bekend als de bittere sinaasappel of zure sinaasappel, is een citrusboom die wijdverspreid voorkomt in subtropische en tropische gebieden over de hele wereld. Deze boom staat bekend om zijn bijzondere vruchten, die zowel in de culinaire wereld als in de traditionele geneeskunde veelzijdige toepassingen hebben.

De bittere sinaasappelboom heeft een opvallende uitstraling met zijn glanzende groene bladeren en geurige witte bloemen. Deze bloemen staan bekend om hun heerlijke geur en worden vaak gebruikt in parfums en aromatherapie. De vruchten van Citrus aurantium zijn rond en enigszins ruw aanvoelend, met een dikke schil die een sterke, bittere smaak heeft.

Hoewel de vruchten van Citrus aurantium niet zo zoet en sappig zijn als die van de gewone zoete sinaasappel (Citrus sinensis), worden ze veelvuldig gebruikt in verschillende culinaire toepassingen. De schil van de bittere sinaasappel wordt vaak gebruikt om marmelade te maken, waarbij de bitterheid een heerlijke tegenhanger vormt voor de zoete smaak. Daarnaast worden de vruchten soms gebruikt bij het maken van likeuren, zoals Triple Sec en Curaçao.

Naast hun culinaire gebruik hebben de bloemen en schillen van de bittere sinaasappel ook medicinale toepassingen. Ze worden gebruikt in traditionele geneeskunde als een mild kalmerend middel en om spijsverteringsproblemen te verlichten.

De Citrus aurantium is niet alleen een waardevolle aanvulling op de wereld van smaak en geur, maar ook een bron van inspiratie voor kunstenaars en liefhebbers van citrusbomen. Zijn unieke bitterheid en aroma geven een speciaal tintje aan talloze gerechten en drankjes .

Totale hoogte 350+ cm
Stammaat 100+ cm
Pot Ø 50 cm
Groenblijvend
Winterhardheid (volle grond) Beschermen vanaf -0°C
Bewatering Regelmatig water geven
Standplaats Zonnig
Eetbaar
Verzendgewicht 125 kg