• Groot en uniek assortiment
  • Snelle verzendingen binnen heel Europa
  • Uw specialist in exotische planten en bomen
Groot en uniek assortiment
Snelle verzendingen binnen heel Europa
Uw specialist in exotische planten en bomen
Ceratonia siliqua - pot Ø 26 cm [pallet]

Ceratonia siliqua - pot Ø 26 cm [pallet]

Ceratonia siliqua ook wel bekend als Johannesbroodboom is een boom die bijzonder gewild is vanwege zijn zaden. De zaden zitten in langwerpige peulen (tot wel 30-40 cm kunnen worden) die zeer populair zijn vanwege hun hoge voedingswaarde en...Lees meer

Informatie: Gewicht: 65,000 KG
Artikelnummer: 9497
Levering:
 

Productomschrijving

Ceratonia siliqua ook wel bekend als Johannesbroodboom is een boom die bijzonder gewild is vanwege zijn zaden. De zaden zitten in langwerpige peulen (tot wel 30-40 cm kunnen worden) die zeer populair zijn vanwege hun hoge voedingswaarde en veelzijdigheid. De zaden worden bijvoorbeeld gebruikt voor het maken van thee en likeur. Ook is Johannesbroodpitmeel een bekende toevoeging voor babyhapjes waardoor spugen door babies voorkomen moet worden. Als de zaden geroosterd worden, kunnen ze gebruikt worden als een vervanger van cacao waardoor er chocolade repen gemaakt kunnen worden zonder cacao. Kortom een veelzijdige vrucht die u voor allerlei doeleinde kunt gebruiken! 

Verder is de Johannesbroodboom in het begin meer een struik die later uit kan groeien tot een boom van 4-5 meter, mits die een beschutte plek heeft. Zelfs binnenshuis of voor op het balkon is het een prima plant, vooral als de luchtvochtigheid hoog is, gedijt de Johannesbroodboom het beste!
Nederlandse naam Johannesbroodboom
Totale hoogte 220+ cm
Pot Ø 26 cm
Groenblijvend
Winterhardheid (volle grond) Beschermen vanaf -7°C
Bewatering Regelmatig water geven
Standplaats Lichte schaduw/zon
Verzendgewicht 65 kg