• Groot en uniek assortiment
  • Snelle verzendingen binnen heel Europa
  • Uw specialist in exotische planten en bomen
Groot en uniek assortiment
Snelle verzendingen binnen heel Europa
Uw specialist in exotische planten en bomen
Butia eriospatha - stam 50-60 cm - totale hoogte 230+ cm - pot Ø 65 cm [pallet]

Butia eriospatha - stam 50-60 cm - totale hoogte 230+ cm - pot Ø 65 cm [pallet]

Geschikt voor de Nederlandse tuin
De snelstgroeiende en meest winterharde Butia. Deze vederpalm komt voor in gebieden in zuidelijk Brazilië op een hoogte van 1000m boven zeeniveau, waar het 's winters veel kouder en...Lees meer

Informatie: Gewicht: 65,000 KG
Artikelnummer: 9324
Levering:
 

Productomschrijving

Geschikt voor de Nederlandse tuin
De snelstgroeiende en meest winterharde Butia. Deze vederpalm komt voor in gebieden in zuidelijk Brazilië op een hoogte van 1000m boven zeeniveau, waar het 's winters veel kouder en natter is dan in het overige gedeelte van Brazilië. Zelfs in de zomer lijkt de temperatuur daar erg veel op ons Noord-Europese klimaat. 

Wij vragen ons nog steeds af waarom deze vederpalm niet de populairste keus is voor de Noord-Europese tuin, aangezien het zonder twijfel het meest geschikt is voor ons koude, natte klimaat. Het is zeer vorstbestendig, en er zijn gevestigde, grote planten die -12 C hebben overleefd of zelfs zijn hersteld van schade bij lagere temperaturen, hoewel het zeer aan te raden is tijdens dergelijke lage temperaturen de planten te beschermen. Deze boom is genoemd naar de bruine pluizige kokers, waarmee de bloesem in het beginstadium wordt bedekt. De boom kan in het wild een hoogte van 6 meter bereiken, en gecultiveerde bomen worden vrijwel zeker nog hoger. Men komt de boom over het hele berggebied van Zuid Brazilië tegen, zowel in het wild als gecultiveerd, waar het wordt gekweekt voor zijn zoete, smakelijke vruchten.
Nederlandse naam Wollige Jelly Palm
Totale hoogte 230+ cm
Stammaat 50-60 cm
Pot Ø 65 cm
Groenblijvend
Winterhardheid (volle grond) Beschermen vanaf -7°C
Bewatering Regelmatig water geven
Standplaats Zonnig
Land van herkomst Brazilië
Verzendgewicht 65 kg