• Groot en uniek assortiment
  • Snelle verzendingen binnen heel Europa
  • Uw specialist in exotische planten en bomen
Groot en uniek assortiment
Snelle verzendingen binnen heel Europa
Uw specialist in exotische planten en bomen
Agave xylonacantha

Agave xylonacantha - pot Ø 20 cm

Agave xylonacantha, ook wel bekend als de Zaagcactusagave, is een opvallende vetplant die behoort tot het geslacht Agave. Deze plant staat bekend om zijn scherpe en puntige bladeren met opvallende stekels aan de randen, waardoor hij een unieke...Lees meer

Informatie: Gewicht: 7,400 KG
Artikelnummer: 9476
Levering:
 

Productomschrijving

Agave xylonacantha, ook wel bekend als de Zaagcactusagave, is een opvallende vetplant die behoort tot het geslacht Agave. Deze plant staat bekend om zijn scherpe en puntige bladeren met opvallende stekels aan de randen, waardoor hij een unieke en intrigerende aanvulling is op droge tuinen en woestijnlandschappen.

De Zaagcactusagave heeft een rozetvormige groeiwijze en vormt een dichte cluster van vlezige, grijsgroene bladeren die voorzien zijn van scherpe, driehoekige stekels langs de randen. Deze stekels, die lijken op zaagtanden, geven de plant zijn specifieke naam. Agave xylonacantha kan indrukwekkende afmetingen bereiken, met bladeren die tot 1 meter lang kunnen worden.

Deze succulente plant gedijt goed in droge en zonnige omgevingen en is bijzonder goed aangepast aan de hitte en droogte van woestijnachtige klimaten. De Zaagcactusagave vereist weinig onderhoud en kan goed gedijen in grond met weinig voedingsstoffen. Het is een populaire keuze voor rotstuinen en xeriscapetuinen vanwege zijn opvallende uiterlijk en droogtetolerantie.

Hoewel Agave xylonacantha geen directe culinaire of medicinale toepassingen heeft, wordt hij vaak gewaardeerd vanwege zijn decoratieve waarde en wordt hij gebruikt in landschapsontwerpen om visuele aantrekkingskracht en textuur toe te voegen aan de buitenomgeving.

Met zijn scherpe stekels en opvallende vorm blijft de Agave xylonacantha een boeiend element in de wereld van de tuinarchitectuur en woestijnlandschappen. Deze succulente plant voegt een vleugje exotisme en prachtige schoonheid toe aan tuinen en buitenruimtes en wordt vaak gewaardeerd door liefhebbers van opvallende planten.

Totale hoogte 35+ cm
Pot Ø 20 cm
Groenblijvend
Winterhardheid Beschermen vanaf -0°C
Bewatering Houdt van droogte
Standplaats Zonnig
Geschikt voor binnen
Verzendgewicht 7,4 kg