• Groot en uniek assortiment
  • Snelle verzendingen binnen heel Europa
  • Uw specialist in exotische planten en bomen
Groot en uniek assortiment
Snelle verzendingen binnen heel Europa
Uw specialist in exotische planten en bomen
Jubaea chilensis

Jubaea chilensis - pot 1,4 ltr

Dit is waarschijnlijk de meest winterharde vederpalm. Deze palm komt uit Chili en kan als volwassen plant enorm groot worden, wel tot 25 meter hoog, met een grijze stam die een dikte van 1,3 meter kan bereiken. De kruin bestaat uit stijve...Lees meer

Informatie: Gewicht: 1,400 KG
Artikelnummer: 9087
Levering:
 

Productomschrijving

Dit is waarschijnlijk de meest winterharde vederpalm. Deze palm komt uit Chili en kan als volwassen plant enorm groot worden, wel tot 25 meter hoog, met een grijze stam die een dikte van 1,3 meter kan bereiken. De kruin bestaat uit stijve gevederde bladeren die aan de bovenkant dofgroen en aan de onderkant lichtgrijs zijn. De zaden worden door de plaatselijke bevolking coquitos genoemd, wat kleine kokosnootjes betekent. Voor hen is dit een echte lekkernij.

Vroeger bedekte deze palm met miljoenen enorme gebieden in Chilli, maar werd in grote getallen gekapt om het sap te verkrijgen, waarmee Chileense palmwijn wordt gemaakt. Elk palm zorgt voor zo'n 360 liter sap. Tegenwoordig wordt aangenomen dat ongeveer 100.000 exemplaren het hebben overleefd.

Deze palm verdraagt droogte zeer goed, is resistent tegen strenge vorst wanneer het gevestigd is en heeft geen hete zomers nodig om goed te kunnen groeien.
Volwassen palmen in het Franse Montpellier hebben temperaturen van -17C overleefd.

Zeer geschikte palmen voor tuinen in ons klimaat!
Nederlandse naam Kokospalm van Chili
Pot 1.4 ltr
Winterhardheid Beschermen vanaf -13°C
Bewatering Goed vochtig houden
Standplaats Lichte schaduw/zon
Verzendgewicht 1.4 lg